De actie wijzigen die het onderdeel File Threat Protection moet uitvoeren op geïnfecteerde bestanden

Standaard probeert het onderdeel File Threat Protection automatisch om alle gevonden geïnfecteerde bestanden te desinfecteren. Het onderdeel File Threat Protection verwijdert deze bestanden als de desinfectie mislukt.

Zo wijzigt u de actie die het onderdeel File Threat Protection moet uitvoeren op geïnfecteerde bestanden:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Essential Threat ProtectionFile Threat Protection in het venster met de programma-instellingen.
  3. Selecteer in het blok Actie bij detectie van een dreiging de relevante optie:
    • Desinfecteren of verwijderen als desinfectie mislukt. Als deze optie is geselecteerd, probeert het programma automatisch om alle gevonden geïnfecteerde bestanden te desinfecteren. Mocht de desinfectie mislukken, dan worden de bestanden door het programma verwijderd.
    • Desinfecteren of blokkeren als desinfectie mislukt. Als deze optie is geselecteerd, probeert Kaspersky Endpoint Security automatisch om alle gevonden geïnfecteerde bestanden te desinfecteren. Als geen desinfectie mogelijk is, voegt Kaspersky Endpoint Security de informatie over de gevonden geïnfecteerde bestanden toe aan de lijst met actieve dreigingen.
    • Blokkeren. Als deze optie is geselecteerd, blokkeert het onderdeel File Threat Protection automatisch alle geïnfecteerde bestanden zonder eerst te proberen om ze te desinfecteren.

Voordat u probeert een geïnfecteerd bestand te desinfecteren of te verwijderen, maakt het programma een reservekopie van het bestand voor het geval u het bestandmoet herstellen of als het in de toekomst kan worden gedesinfecteerd.

4. Sla uw wijzigingen op.